Gyógynövényes üdítőitalok készítése
Publisher:
”Kauten Mihály Etnobotanikai és Népigyógyászati” Alapítvány
Page count:
132

Herbáció bookazine

3. - Gyógynövényes üdítőitalok készítése

From the content

Gyógynövényes italok készítése

Víz nélkül 3-4 nap alatt meghalunk. Az ember testének 50-70 százaléka víz, ez az arány nemtől és életkortól függően változik. Ahhoz, hogy szervezetünk jól működjön, egészségünk fenntartható legyen folyamatosan folyadékpótlásra van szükség. Bár a víz az alapvető éltető folyadék számunkra, nem árt ezt néha ízekkel változatosabbá varázsolni. És ha már ízesítjük, miért ne tegyük ezt egészségesen, gyógyhatású növények segítségével.

Ez a könyv olyan recepteket mutat be, melyek otthon is könnyen elkészíthetők, az alapanyagok viszonylag egyszerűen beszerezhetők – sokszor erdőt-mezőt járva is. Került be a receptek sorába néhány alkoholos italváltozat is, hiszen ezek is a változatosságot biztosítják.

Pár évtizeddel ezelőtt az üzletek polcain nem volt ekkora italválaszték, és annak sem volt még „kultusza”, hogy műanyag palackokban cipeljük haza a boltból a vizet, és üdítőitalokat.

Napjainkban a kereskedelemben fi nomabbnál-fi nomabb ízű italok kaphatók, de ha megnézzük az összetevőiket, nem biztos, hogy mind szervezetünk épülését és egészségünk fenntartását szolgálja. Egy-két liter szörp, tea, vagy limonádé percek alatt elkészíthető, kikeverhető. Mégis sokan a kész megoldások hívei, ami nem enged teret sem az egyéni ízlésnek, sem a kreativitásnak. Célunk, hogy e könyv hatására minél többen ráébredjenek erre, és kedvet kapjanak ahhoz, hogy saját kezűleg készítsenek üdítőitalokat a család számára… Minél változatosabb összetevőkből, és módszerekkel…

A rengeteg recept között a hagyományosabb ízek kedvelői is sok ötletet találnak, de a különlegességekre vágyókra is gondoltunk… Néhány példa a rendhagyóbb italok kedvelőinek: répás limonádé, kávés limonádé, rózsa limonádé, sültcitrom üdítő, mentás tej, karamellás tea, kéktea, paradicsom tea, gyerekteák és élvezeti gyógyteák, búzatea, búzavíz, mákital, zöldségitalok, akácvíz, csalánital, uborkavíz, kávés jégkocka, borbolya lé, céklás tormaital, gesztenyeital, sütőtöklé, narancshéj üdítő, céklaszörp, akácszirup, fahéjszirup, teaszörp, gabonakávé, diótej, mézes szezámtej, levendulás növény tej, citromkvász, kenyérvíz, kaporital, fűszerpálinkák, kökény-tömény, méz sör, pemete sör, almabor, céklabor, citrombor, mazsolabor, zellerbor…

Nagy Z. Róbert

 

 

Read more
Purchase as a gift

At the cart, select "Purcahse as a gift" and provide the data of the recipient.

Digital
Herbáció bookazine digitális lapszám

1.995 Ft /issue

All prices are gross prices

Other issues